Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parasztos egytál recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 kg burgonya
  • 6 szelet füstölt tarja
  • 3 szelet húsos szalonna
  • 1 szál lecsókolbász
  • 10 cm füstölt kolbász
  • 4 fej vöröshagyma
  • só

Elkészítése

A krumplit és a vöröshagymát meghámozzuk. A hagymákat félbevágjuk, majd laskára szeleteljük.

Egy nagyobb méretű tepsit kizsírozunk, amibe a krumplit nem túl vastagra karikázzuk. Alaposan megsózzuk és rászórjuk a hagymát, hogy szálaira essen, majd rátesszük a kolbászkarikákat és a kezünkkel összeforgatjuk.

Ezután ráterítjük a tarja és a szalonna szeleteket, illetve a feldarabolt lecsókolbászt is.

200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül egy óra alatt megsütjük. Fél óra sülés után kivesszük a tepsit és átforgatjuk az ételt.

A tarja szeleteket a krumplikarikák közé rejtjük, hogy ne száradjanak ki. Megkóstoljuk és ha szükséges, újra megsózzuk. Amikor a krumpli szép pirosra pirult, készen is van.

Puha kenyérrel, házi savanyúsággal tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/parasztos-egytal/