A krumplit és a vöröshagymát meghámozzuk. A hagymákat félbevágjuk, majd laskára szeleteljük.
Egy nagyobb méretű tepsit kizsírozunk, amibe a krumplit nem túl vastagra karikázzuk. Alaposan megsózzuk és rászórjuk a hagymát, hogy szálaira essen, majd rátesszük a kolbászkarikákat és a kezünkkel összeforgatjuk.
Ezután ráterítjük a tarja és a szalonna szeleteket, illetve a feldarabolt lecsókolbászt is.
200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül egy óra alatt megsütjük. Fél óra sülés után kivesszük a tepsit és átforgatjuk az ételt.
A tarja szeleteket a krumplikarikák közé rejtjük, hogy ne száradjanak ki. Megkóstoljuk és ha szükséges, újra megsózzuk. Amikor a krumpli szép pirosra pirult, készen is van.
Puha kenyérrel, házi savanyúsággal tálalhatjuk.