Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Krumplis egytálételek

Parasztos, gazdag krumplis tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 250 g kockatészta 2 fej hagyma 5 krumpli 2 ujjnyi szelet füstölt szalonna fél szál lángolt kolbász 2 kk őrölt pirospaprika só frissen őrölt bors hegyes csípős paprika (ízlés szerint) Elkészítése: A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük. Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g kockatészta
  • 2 fej hagyma
  • 5 krumpli
  • 2 ujjnyi szelet füstölt szalonna
  • fél szál lángolt kolbász
  • 2 kk őrölt pirospaprika
  • frissen őrölt bors
  • hegyes csípős paprika (ízlés szerint)


Elkészítése:

A megtisztított krumplit kockákra vágjuk, sós vízben megfőzzük.

Közben serpenyőben zsírjára pirítjuk a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, a felkarikázott lángolt kolbászt (nem baj, ha szétesik). A szalonnát és a kolbászt kiemelve a kisült zsíron a félkarikára vágott hagymára is rápirítunk kicsit.

Közben sós, lobogó vízben megfőzzük a tésztát.

Mikor megfőtt, nagyobb edényben összekeverjük a leszűrt tésztát, a megfőtt, szintén leszűrt krumplit, a pirított hagymát, a kolbászdarabokat, valamint a szalonnacsíkokat. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, frissen borsot őrlünk rá, de aki szereti, felkarikázott csípős hegyes paprikát is tehet rá bőségesen.

Óvatosabban sózzuk, mert a füstölt szalonna, és a kolbász is enyhén sós.

[box style=”info”]Az étel megalkotásánál hirtelen jött ötlet vezérelt, mert a hagyományos ételeket is szeretem legtöbbször átalakítani, még élvezetesebbé tenni. A krumplis tészta így füstölt szalonnával, kolbásszal, az átlagosnál kicsivel több hagymával, pikánsan, csípősen hihetetlenül finom, bőséges ebéd lett.  Az étel fotója is magáért beszél.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is