Elkészítése
Hozzávalók:
- 500 g makaróni tészta
- 500 g darált bárányhús
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 1 csokor petrezselyemzöld finomra aprítva
- kevés oregánó
- 500 g főzőtejszín
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál paradicsompüré
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
- 100 g reszelt sajt
- kevés só és frissen őrölt bors
- kevés olívaolaj
Elkészítése:
A hagymát megpároljuk, majd a húst hozzáadva fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsompürét és a zöldfűszereket is. Sózzuk, borsozzuk.
A tejszínt összekeverjük a liszttel és a tojással.
A makarónit sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
A szósz 1/3 részét a hússal, 1/3 részét a tésztával keverjük össze.
Egy sütőtálat vagy tepsit kivajazunk, aljára zsemlemorzsát szórunk. Erre kerül egy réteg tésztás keverék, majd egy réteg húsos, a tetejére ismét tészta. A megmaradt tejszínes keveréket a tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Rövid ideig sütőben összesütjük. Mivel minden előfőzött, sütött így 20-30 perc alatt kész. Mielőtt szeletelnénk, kicsit pihentessük, mert melegen szelve szétesik!

