Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mindent bele egytálételek

Tarhonyás ételek

Pásztor tarhonya felturbózva

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát finomra vágjuk, a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra aprítjuk, a szalonnát is apróra felkockázzuk, a kolbászt pedig karikákra szeleteljük. A szalonna felét kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a paprikát, paradicsomot és a csípős paprikát, és 8-10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kautz Jozsef
Beküldte: 2012.11.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát finomra vágjuk, a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra aprítjuk, a szalonnát is apróra felkockázzuk, a kolbászt pedig karikákra szeleteljük. A szalonna felét kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a paprikát, paradicsomot és a csípős paprikát, és 8-10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés köménnyel fűszerezzük. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.

A maradék szalonnát külön kiolvasztjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát. Ha a hús már kezd puhulni, hozzáadjuk a tarhonyát, a burgonyát és a kolbászt, majd készre főzzük az egészet. Ha a víz elpárolog, mindig csak keveset pótolunk, hogy mire minden hozzávaló megpuhul, ne maradjon rajta lé.

Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy edényünk, a tarhonyát külön is megfőzhetjük, és a végén keverhetjük össze a kolbászos-burgonyás pörkölttel.

Bográcsban elkészítve a legfinomabb!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is