Elkészítése
A hagymát finomra vágjuk, a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra aprítjuk, a szalonnát is apróra felkockázzuk, a kolbászt pedig karikákra szeleteljük. A szalonna felét kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a paprikát, paradicsomot és a csípős paprikát, és 8-10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés köménnyel fűszerezzük. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.
A maradék szalonnát külön kiolvasztjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát. Ha a hús már kezd puhulni, hozzáadjuk a tarhonyát, a burgonyát és a kolbászt, majd készre főzzük az egészet. Ha a víz elpárolog, mindig csak keveset pótolunk, hogy mire minden hozzávaló megpuhul, ne maradjon rajta lé.
Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy edényünk, a tarhonyát külön is megfőzhetjük, és a végén keverhetjük össze a kolbászos-burgonyás pörkölttel.
Bográcsban elkészítve a legfinomabb!
