Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztor tarhonya felturbózva recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb (vagy lapocka )
  • 1 szál parasztkolbász
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 nagyobb burgonya
  • 0,5 kg tarhonya
  • 4 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 darab paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika (elhagyható )
  • só
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál őrölt pirospaprika

Elkészítése

A hagymát finomra vágjuk, a húst, burgonyát, paprikát, paradicsomot kockákra aprítjuk, a szalonnát is apróra felkockázzuk, a kolbászt pedig karikákra szeleteljük. A szalonna felét kipirítjuk, majd megdinszteljük rajta a hagymát. Ekkor hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát, a paprikát, paradicsomot és a csípős paprikát, és 8-10 percig pároljuk. Ezután belekeverjük a húst, sózzuk, borsozzuk, és egy kevés köménnyel fűszerezzük. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje.

A maradék szalonnát külön kiolvasztjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát. Ha a hús már kezd puhulni, hozzáadjuk a tarhonyát, a burgonyát és a kolbászt, majd készre főzzük az egészet. Ha a víz elpárolog, mindig csak keveset pótolunk, hogy mire minden hozzávaló megpuhul, ne maradjon rajta lé.

Ha nem bográcsban készítjük, vagy nincs elég nagy edényünk, a tarhonyát külön is megfőzhetjük, és a végén keverhetjük össze a kolbászos-burgonyás pörkölttel.

Bográcsban elkészítve a legfinomabb!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pasztor-tarhonya-felturbozva/