Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztor tarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg sertéscomb
  • 200 g  tarhonya
  • 3 darab burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 2 db paprika
  • só
  • bors
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára vágott húst és jól átpirítom. Ezután sózom, borsozom és megvárom, amíg a saját maga által engedett vizet elfövi.

Amikor jól lepirult felengedem annyi vízzel, ami épp ellepi és lassú tűzön tovább főzöm, amikor ez a víz is elpárolog rávágom a paprikát, paradicsomot, hozzáadom az apró kockára vágott burgonyát és ha kell öntök még rá vizet.

Közben a tarhonyát kevés olajon szép barnára pirítom, felengedem annyi vízzel, hogy ellepje és addig főzöm, amíg még egy kis víz van rajta.

A tarhonyát és a pörköltet összeöntöm, és visszateszem a szalonna kockákat.

 

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pasztor-tarhonya/