Elkészítése
A húst megpirítom egy serpenyőben, majd hozzáreszelem a répát, a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadom a paradicsompürét, és felöntöm a levesalappal. Az egészet közepes lángon főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.
Amíg a húsos ragu fő, elkészítem a krumplipürét: a megfőtt krumplit összetöröm, hozzáadom a két tojássárgáját és egy kis reszelt sajtot, majd jól összekeverem, hogy krémes állagú pürét kapjak.
Amikor a húsos ragu elfőtte a levét, hozzáöntöm a bort, és addig főzöm, amíg a bor nagy része elpárolog.
A kész ragut egy hőálló edénybe öntöm, majd a tetejére 2 ujjnyi vastagon rákenem a krumplipürét. A maradék sajttal megszórom a püré tetejét.
Az egészet előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt aranybarnára pirul.
