Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztorpite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg darált hús
  • 3 szál sárgarépa
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes paradicsom püré
  • 2 kávéskanál worcester szósz (ki is lehet hagyni, ha nincs otthon)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1,5 kg krumpli
  • 10 dkg sajt (trappista,feta)
  • 2 db tojássárgája
  • kakukkfű
  • só
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 0,5 l húsleves alaplé
  • 4 dl vörösbor

Elkészítése

A húst megpirítom egy serpenyőben, majd hozzáreszelem a répát, a hagymát és a fokhagymát. Ezután hozzáadom a paradicsompürét, és felöntöm a levesalappal. Az egészet közepes lángon főzöm, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

Amíg a húsos ragu fő, elkészítem a krumplipürét: a megfőtt krumplit összetöröm, hozzáadom a két tojássárgáját és egy kis reszelt sajtot, majd jól összekeverem, hogy krémes állagú pürét kapjak.

Amikor a húsos ragu elfőtte a levét, hozzáöntöm a bort, és addig főzöm, amíg a bor nagy része elpárolog.

A kész ragut egy hőálló edénybe öntöm, majd a tetejére 2 ujjnyi vastagon rákenem a krumplipürét. A maradék sajttal megszórom a püré tetejét.

Az egészet előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt aranybarnára pirul.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pasztorpite-2/