Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztorpite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Raguhoz

  • 50 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 dl vörösbor
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 3 dl víz (kb)
  • 2 db babérlevél
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • só
  • bors

Krumplipüré

  • 1 kg krumpli
  • 2 dl tej
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojássárgája
  • szerecsendió
  • reszelt sajt
  • só
  • bors

Sütéshez

  • zsemlemorzsa ízlés szerint
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A hagymát és a répát felkockázzuk. Egy serpenyőben felforrósított zsiradékon megdinszteljük a hagymákat. Hozzáadjuk a fűszereket, a sárgarépát és a paradicsompürét, majd rövid ideig pirítjuk.

Hozzáadjuk a darált húst, amit szintén fehéredésig pirítunk. Megszórjuk liszttel és felöntjük a borral és kevés vízzel. Ízesítjük még ízlés szerint.

Mikor majdnem kész, hozzáöntjük a borsót is. Én tettem bele egy kis szójaszószt is.

A krumplipürét a hagyományos módon megfőzzük. Hozzáadjuk a fűszereket ízlés szerint, a vajat, tejet és a tojások sárgáját, majd krumplinyomóval simára dolgozzuk.

Belekeverjük a reszelt sajtot is, újra eldolgozzuk.

Egy pitetál aljára öntjük a húsos ragut, amit befedünk a burgonyapürével, végül a tetejét először megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Miután kissé kihűlt cikkekben kiemelhető lesz a tepsiből.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pasztorpite-5/