Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztortarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 evőkanál zsír
  • 0,5 kg tarhonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 szál parasztkolbász
  • 3 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • 3 evőkanál só
  • 0,5 kg burgonya
  • 1 üveg natúr lecsó

Elkészítése

A zsíron aranybarnára pirítjuk a tarhonyát, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és együtt tovább pirítjuk. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, a pirospaprikát és a fűszereket. Ezután hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és a felkockázott burgonyát.

Felöntjük annyi vízzel, hogy bő két ujjnyival ellepje az ételt, majd lefedve addig főzzük, amíg minden megpuhul. Amikor a tarhonya és a burgonya is kész, belekeverjük a lecsót, és pár percig összeforraljuk.

Tálalás

Forrón tálaljuk, savanyúság vagy friss kenyér kíséretében.

Tipp

A pásztortarhonyát gazdagíthatjuk füstölt szalonnával vagy friss paprikával, így még ízesebb lesz. Ha szaftosabban szeretjük, a főzés közben pótolhatjuk a vizet, vagy a végén egy kevés tejfölt is keverhetünk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pasztortarhonya-2/