Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1/2 kg sertéslapocka 40 dkg házi tarhonya 10 dkg húsos szalonna fél szál házikolbász 4 krumpli 1 nagy fej hagyma 3 gerezd fokhagyma 1 paprika 1 paradicsom 1 tk őrölt pirospaprika kevés őrölt kömény só frissen őrölt bors 1 kk zsír ízlés szerint csípős paprika 1 kis pohár fehérbor Elkészítése: A húst megmossuk, felkockázzuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.02.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1/2 kg sertéslapocka
  • 40 dkg házi tarhonya
  • 10 dkg húsos szalonna
  • fél szál házikolbász
  • 4 krumpli
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • kevés őrölt kömény
  • frissen őrölt bors
  • 1 kk zsír
  • ízlés szerint csípős paprika
  • 1 kis pohár fehérbor


Elkészítése:

A húst megmossuk, felkockázzuk. A szalonnát és a hagymát is feldaraboljuk. Kevés zsíron elkezdjük pirítani a szalonnát, majd mikor kiengedi, hozzáadjuk a hagymát. A hagymát addig pároljuk, míg üveges lesz. Ekkor belekerül a kockázott hús is. Időnként megkeverve, a hús fehéredéséig együtt pirítjuk őket. Beleöntjük a bort, és jól megkeverjük.

Hozzátesszük a nagyon apróra darabolt paradicsomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával, valamint a csípős paprikát is hozzátesszük. Fedő alatt készre főzzük a pörköltalapot.

Vízzel kicsit jobban felöntjük, mert a hozzákerülő tarhonya és a krumpli is fel fog venni a léből elég sokat. A tarhonya is belekerül. Elkeverjük, majd a közben megpucolt, felkockázott krumplit és a zöldpaprikát is hozzátesszük. Ha kell, a vizet pótoljuk.

Rányomjuk a fokhagymát is, majd fedő alatt időnként óvatosan megkeverve, kicsit később a karikázott kolbászt is hozzáadva készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, utána ízesítjük.
[box style=”info”] Házi, reszelt tarhonyával az igazi. [/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is