Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam) 4- 5 nagy krumpli 1 fej vöröshagyma 2-3 ek olaj 1 szál füstölt kolbász pirospaprikakrém só csipetnyi bors Elkészítése: A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt apró darabokra kell szeletelni. A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Kalla58
Beküldte: 2015.07.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg tarhonya (én házi készítésűt használtam)
  • 4- 5 nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 ek olaj
  • 1 szál füstölt kolbász
  • pirospaprikakrém
  • csipetnyi bors


Elkészítése:

A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumpli héját lehámozom, és szintén kockákra vágom. A kolbászt apró darabokra kell szeletelni.

A tarhonyát az előre felforrósított olajban lassan szép aranysárgára megpirítom, majd felöntöm kétszeres mennyiségű meleg vízzel, és megsózom. Lassú tűzön lefedve, néha megkeverve puhára főzöm. Az apróra vágott hagymát közben egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem.

Ezt megfűszerezem sóval, borssal, pirospaprika krémmel, majd mehet bele a krumpli és a kolbász. Időközönként kavargassuk.

Amikor a krumpli megpuhul, és a tarhonya is elkészül, a kettőt összekeverjük szépen lazán. Ezt az ételt leginkább bográcsban szokás készíteni, de a lakásban a tűzhelyen is tökéletes lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is