Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztortarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 250 g tarhonya
  • 150 g kolbász
  • 500 g krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 darab zöldpaprika
  • 1 darab paradicsom
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 teáskanál piros arany
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítése

A zsírt egy nagyobb lábasban felmelegítjük. A tarhonyát a zsírra tesszük és 2-3 percig pirítjuk. Ezután belekeverjük a felaprított hagymát, majd további néhány percig együtt sütjük tovább.

A kolbászt felkarikázzuk és azt is a tarhonyához adjuk, majd jól elkeverjük.

Ezt követően a tűzről levéve rászórjuk a fűszerpaprikát és kissé összeforgatjuk, majd felöntjük kb 500 ml vízzel és sózzuk, borsozzuk.

A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk, majd azt is a lábasba tesszük.

A paprikát és a paradicsomot szintén nagyobb darabokra vágjuk, ezután a tarhonyához adjuk. Igazából ezek a zöldségek kihagyhatók az ételből, de sokkal-sokkal finomabb lesz a végeredmény velük, mint nélkülük.

Annyi vizet öntünk még hozzá, hogy bőven ellepje és kevés piros arannyal is gazdagítjuk. Fedő alatt, lassú tűzön, időnként megkeverve, körülbelül 40 perc alatt készül el.

Amikor a krumpli és a tarhonya is megpuhult, akkor a fedőt levesszük és addig főzzük tovább, míg a felesleges víz elfő alóla. Maradjon azért szaftja, úgy az igazi!

A legvégén a paradicsom és paprika darabokat kivesszük az ételből.

Mi önmagában fogyasztottuk, de friss kenyérrel, ropogós zsemlével vagy bármiféle savanyúsággal kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pasztortarhonya-7/