Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Tarhonyás ételek

Pásztortarhonya gazdagon

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk belőle a zsiradékot. Amíg a szalonna olvadozik, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük. Ha a zsír kiolvadt, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már majdnem átlátszóra pirult, rádobjuk a fokhagymát és együtt készre sütjük. Amíg a hagyma pirul, a paradicsomot és a paprikát is […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
bujdosoemese
Beküldte: 2021.09.22.

Hozzávalók

Elkészítése

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk belőle a zsiradékot.

Amíg a szalonna olvadozik, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.

Ha a zsír kiolvadt, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már majdnem átlátszóra pirult, rádobjuk a fokhagymát és együtt készre sütjük.

Amíg a hagyma pirul, a paradicsomot és a paprikát is feldaraboljuk. A megpirult hagymát félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, pici fűszerpaprikát adunk hozzá. Ráöntünk 1 dl vizet, majd visszarakjuk a tűzre és 10 percen át lassan forraljuk.

Amíg az alapunk fő, addig a húst felkockázzuk, a kolbász felkarikázzuk, a burgonyát meghámozzuk és kockákra szeljük. 10 perc forrás után a húst hozzáadjuk, majd addig kavargatjuk, míg a felülete kifehéredett. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd fedő alatt majdnem készre főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a kolbászt és a burgonyát, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. Újra lefedjük, lassú tűzön hagyjuk főni.

Közben a tarhonyát pici zsiradékon megpirítjuk, hogy “színt” kapjon, aztán a majdnem kész ételhez adjuk. Ha a főzőlé kevés lenne, pótoljuk mindaddig, amíg a tarhonya készre fő az ételben. Ha sok lé lenne az edényben, fedő nélkül főzzük készre az ételt, így egynemű, tapadós állagú finomságot kapunk.

Forrón, frissen, petrezselyem levelének bóbitájával díszítve tálaljuk. Jól illik hozzá bármely savanyított finomság.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
bujdosoemese
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is