Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztortarhonya gazdagon recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg seretéscomb vagy lapocka
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 20 dkg füstölt szárazkolbász
  • 25 dkg tarhonya
  • 4 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • só
  • bors

Elkészítése

A szalonnát apró kockára vágjuk, majd lassú tűzön kiolvasztjuk belőle a zsiradékot.

Amíg a szalonna olvadozik, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük.

Ha a zsír kiolvadt, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Amikor a hagyma már majdnem átlátszóra pirult, rádobjuk a fokhagymát és együtt készre sütjük.

Amíg a hagyma pirul, a paradicsomot és a paprikát is feldaraboljuk. A megpirult hagymát félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk, pici fűszerpaprikát adunk hozzá. Ráöntünk 1 dl vizet, majd visszarakjuk a tűzre és 10 percen át lassan forraljuk.

Amíg az alapunk fő, addig a húst felkockázzuk, a kolbász felkarikázzuk, a burgonyát meghámozzuk és kockákra szeljük. 10 perc forrás után a húst hozzáadjuk, majd addig kavargatjuk, míg a felülete kifehéredett. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, majd fedő alatt majdnem készre főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a kolbászt és a burgonyát, valamint a felaprított petrezselyemzöldet. Újra lefedjük, lassú tűzön hagyjuk főni.

Közben a tarhonyát pici zsiradékon megpirítjuk, hogy “színt” kapjon, aztán a majdnem kész ételhez adjuk. Ha a főzőlé kevés lenne, pótoljuk mindaddig, amíg a tarhonya készre fő az ételben. Ha sok lé lenne az edényben, fedő nélkül főzzük készre az ételt, így egynemű, tapadós állagú finomságot kapunk.

Forrón, frissen, petrezselyem levelének bóbitájával díszítve tálaljuk. Jól illik hozzá bármely savanyított finomság.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pasztortarhonya-gazdagon/