Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pásztortarhonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg tarhonya
  • 15 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 80 dkg burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • csípős paprikakrém

Elkészítése

A szalonnát kis kockára vágjuk, és addig sütjük, amíg a zsírját kiengedi. Ekkor hozzáadjuk a tarhonyát, és aranysárgára pirítjuk.

Hozzákeverjük az apróra vágott hagymát, ezzel is pirítjuk egy rövid ideig, majd megszórjuk pirospaprikával, és azonnal felengedjük kb. 1 dl vízzel.

Jól elkeverjük, beletesszük a kockára vágott burgonyát, ízesítjük sóval, borssal, csípős paprikakrémmel.

Végül felöntjük kb. 8 dl vízzel, és beletesszük a karikára vágott kolbászt. Időnként kevergetve, lassú tűzön puhára pároljuk. Savanyúsággal tálaljuk. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pasztortarhonya/