Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pataki tálban készült disznótoros krumplival és savanyú káposztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1-1 szál tüdős és májas hurka
  • 1 szál sütni való kolbász
  • 4-5 szem közepes méretű burgonya
  • 60 dkg savanyú káposzta
  • 1 evőkanál zsír


Elkészítése:

A pataki tál alsó és felső részébe a sütés előtt kb 1 órával hideg vizet engedek és hagyom ázni, hogy táguljanak a pólusai.

Míg a tál ázik meghámozom a burgonyát és vékony karikákra vágom. Előkészítem a hurkákat és a kolbászt, valamint a káposztát.

Ha ezzel megvagyok kiöntöm a vizet a tálból és az aljára terítem a savanyú káposztát. Aztán beborítom a feldarabolt krumplival, amit sózok, borsozok. Végül befedem a hurka-kolbásszal. Egy evőkanál zsírt teszek a tetejére, ráteszem a tetejét és hideg sütőbe tolom.

Beállítom 200 fokra a sütőt és kb 60 percig sütöm. Félidőben megfordítom a hurkákat és a kolbászt is, hogy az alsó részük is szépen lepiruljon.
[box style=”info”]A savanyú káposztát én nem szoktam kimosni, hogy sülés közben még jobban összeérjenek az ízek.[/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pataki-talban-keszult-disznotoros-krumplival-es-savanyu-kaposztaval/