Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Lecsós ételek

Peperonata (Olasz lecsó)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 nagyobb hagyma 5 db. lecsópaprika (ízlés szerint csípős is az enyhébb fajtából) 4 nagyobb paradicsom 4 gerezd fokhagyma kevés friss petrezselyem zöld, és bazsalikomlevél, (végső esetben jó a szárított is) 1 evőkanál olíva olaj só őrölt bors 1 dl száraz fehérbor Elkészítése: A hagymákat félkarikákra vágom, de nem túl vékonyra. A paprikákat kicsumázom, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Gasztropajti
Beküldte: 2015.01.06.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb hagyma
  • 5 db. lecsópaprika (ízlés szerint csípős is az enyhébb fajtából)
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés friss petrezselyem zöld, és bazsalikomlevél, (végső esetben jó a szárított is)
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor


Elkészítése:

A hagymákat félkarikákra vágom, de nem túl vékonyra. A paprikákat kicsumázom, majd szélesebb (1 cm.) karikákra vágom. A paradicsomot, a legapróbbra darabolom. A fokhagymákat kés lapjával szétnyomom, majd felaprítom.

Serpenyőbe kevés olíva olajat öntök, majd mikor elég meleg a hagymát, és a fokhagyma felét megdinsztelem. Kicsit megsózom, hozzáadom a paradicsomot, majd kevés bort öntök rá. (Ez nem az én happym, hanem a bor savassága jót tesz az étel harmóniájának, és a hagymát is puhítja. Az alkoholtartalma elpárolog, mire az étel kész lesz.)

A karikázott paprika is hozzákerül, vele együtt a zöld fűszerek, és az aprított fokhagyma másik fele is. (a friss fokhagyma, még jobban kiemeli az étel olaszos ízvilágát) Pár tekerés borsot őrlök rá, és néhány perc pihenés után, tálalható is az étel.

[box style=”info”]Nem kell nagy feneket keríteni neki, mert kenyérrel tökéletes. Akár magvassal, vagy fehér kenyérrel is. Zsemlével, de bármilyen paninivel is, ahogy az Olasz mondja.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Nyár Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is