Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Mindent bele egytálételek

Receptek marhából

Perzsa padlizsános marharagu kurkumás jázmin rizzsel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g marha lábszár 1 nagy fej vöröshagyma 5 gerezd fokhagyma 6 paradicsom 500 g sűrített paradicsomszósz 1 kk kurkuma 0,5 kk őrölt fahéj 100 g sárgaborsó 0,5 citrom 2 nagyobb padlizsán só frissen őrölt bors olívaolaj Rizshez: 200 g jázmin rizs 1 kk kurkuma 50 g vaj Elkészítése: Kevés olívaolajon az apróra vágott […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.08.13.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g marha lábszár
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 6 paradicsom
  • 500 g sűrített paradicsomszósz
  • 1 kk kurkuma
  • 0,5 kk őrölt fahéj
  • 100 g sárgaborsó
  • 0,5 citrom
  • 2 nagyobb padlizsán
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Rizshez:

  • 200 g jázmin rizs
  • 1 kk kurkuma
  • 50 g vaj


Elkészítése:

Kevés olívaolajon az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát megdinszteljük. A marhahúst is hozzátéve addig pirítjuk, míg vékony pörk réteg nem keletkezik a húson.

Az apróra vágott paradicsomokat is hozzáadjuk, valamint felöntjük a papírdobozos paradicsomszósszal.

Hozzáadjuk a por alakú fűszereket, a kurkumát és a fahéjat, valamint tegyük a fazékba a sárgaborsót is. Fedő alatt főzzük 2 órán keresztül, időnként megkavarva. Szükség esetén enyhén hígítsunk rajta kevés vízzel, de ne vigyük túlzásba.

Közben kockázzuk fel a padlizsánt, majd sütőpapíron tegyük előmelegített sütőbe 200 fokon, 20 percre. Mielőtt sütőbe tennénk, sózzuk meg, és csorgassuk meg olíva olajjal.

Ha megfőtt a ragu, keverjük el a közben megsült padlizsán kockákkal és fél citrom levével.

Mivel rengeteg szabadidőnk van még a főzés közben, ne felejtkezzünk el a kurkumás jázmin rizs elkészítéséről sem. Amikor a rizst megfőztük, elkeverjük az őrölt kurkumával, ami különleges ízt, és szép sárga színt is kölcsönöz neki. Mindenképpen ajánlatos kevés vajat is a még meleg rizshez keverni.

[box style=”info”]Komplett menüt készítettünk Párommal, a hozzá tartozó különleges uborkasaláta receptje is feltöltésre került joghurtos Perzsa uborkasaláta címen,.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is