Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pesztós bulgur recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 g bulgur
  • 1,5 evőkanál pesztó (nálam szarvasgombás)
  • 80 g reszelt sajt
  • 0,5 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint fokhagyma vagy granulátum
  • bors
  • só

Elkészítése

A felforrósított olajon a bulgurt enyhén barna színűre pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk, borsozzuk és fokhagymázzuk.

Mint a tésztát, al dente-re főzzük, mindezt úgy, hogy az összes vizet elfője.

Amikor ez meg van, akkor rákanalazzuk a pesztót és egy perc alatt összeforgatjuk a tűzön.

Reszelt sajttal megszórva találjuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pesztos-bulgur/