Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns csirke recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 szál sárgarépa
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • 40 dkg csirkemell
  • 6 evőkanál víz
  • 2 csipet őrölt bors
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7 evőkanál szójaszósz

Elkészítése

A hámozott sárgarépából a zöldséghámozót használva vékony szeleteket vágunk. A hámozott vöröshagymát vékony félkarikákra szeleteljük.

A csirkemell falatnyi darabokra vágjuk majd tálba rakjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverünk 1 evőkanálnyi étkezési keményítőt és annyi vizet, hogy jó sűrű masszát kapjunk. A húst 5-10 percig hagyjuk a pácban.

A fokhagymát hajszálvékony szeletekre szeljük.

Forrósítjuk az olajat, beletesszük a pácolt csirkét és keverve átpirítjuk. Hozzáadjuk a sárgarépát, vöröshagymát és a fokhagymát is és pár percig még pirítjuk. Felöntjük az ételt szójaszósszal, majd felforraljuk.

A 3 evőkanál keményítőt elkeverjük a vízzel és a csirkéhez adjuk, majd az egészet összeforraljuk.

Kifőtt tésztával tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pikans-csirke/