Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 0,5 kg vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 1 tv paprika
- 2 babérlevél
- 1 tk borsikafű
- 1 tk lestyán
- 1 mk bors
- 3 tk pirospaprika
- 300 g lecsókolbász
- 1 ek zsír
- só
- 1 fél hegyes erős paprika
- víz
Tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítése:
A hagymát a zsíron megpárolom, ráteszem a tv paprikát és a paradicsomot kockázva. Hozzáadom a sót, borsot és a zöld fűszereket.
Amikor a zöldségek szétfőttek, mehet bele a pirospaprika és mielőtt megégne, a lecsókolbász egy deci vízzel. 5 perc múlva hozzá lehet tenni a krumplit és felönteni annyi vízzel,amennyi ellepi.
Lefedve készre főzni. Tálaláskor tehetünk rá egy kis tejfölt is.