Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pincepörkölt egy hagyományos, vidéki hangulatot idéző magyar étel, amelyet sertéscsülökből, körömből és készítenek. A lassan főtt húsok mellé egyszerű burgonyaköret kerül, melyet erős paprikával díszítve tálalunk. Családi vagy baráti összejövetelekre való, kiadós fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
molnarbela55
Beküldte: 2017.11.26.

Pörkölt:

Köret:

Díszítés:

Elkészítése

Előkészítés:

A csülköt alaposan megmossuk, majd csontvágó fűrésszel feldaraboljuk. A húsos részeket késsel vágjuk kisebb darabokra. A sertéslábakat megtisztítjuk, megperzseljük, majd forró vízben kefével alaposan átdörzsöljük, végül feldaraboljuk. A húst kb 3 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd azokat is apróra vágjuk.

Pörkölt:

A zsírt felforrósítjuk és a hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Hozzáadjuk a feldarabolt körmöt, csülköt és húst, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Közepes lángon főzzük, amíg a húsok meg nem puhulnak.

Köret:

Amíg a pörkölt fő, addig meghámozzuk a burgonyát és hosszában negyedekre vágjuk. Sós, köménymagos vízben puhára főzzük.

Tálalás:

Az elkészült pincepörköltet a burgonyával együtt négy tányérra osztjuk. Tálaláskor erős paprikával díszítjük.

Tipp:

A pincepörkölt mellé jól illik egy pohár testes vörösbor. Ha szeretnénk gazdagabb ízt adni az ételnek, akkor főzés közben kevés babérlevelet vagy csípős paprikát is adhatunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
molnarbela55
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is