Előkészítés:
A csülköt alaposan megmossuk, majd csontvágó fűrésszel feldaraboljuk. A húsos részeket késsel vágjuk kisebb darabokra. A sertéslábakat megtisztítjuk, megperzseljük, majd forró vízben kefével alaposan átdörzsöljük, végül feldaraboljuk. A húst kb 3 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd azokat is apróra vágjuk.
Pörkölt:
A zsírt felforrósítjuk és a hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Hozzáadjuk a feldarabolt körmöt, csülköt és húst, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Közepes lángon főzzük, amíg a húsok meg nem puhulnak.
Köret:
Amíg a pörkölt fő, addig meghámozzuk a burgonyát és hosszában negyedekre vágjuk. Sós, köménymagos vízben puhára főzzük.
Tálalás:
Az elkészült pincepörköltet a burgonyával együtt négy tányérra osztjuk. Tálaláskor erős paprikával díszítjük.
Tipp:
A pincepörkölt mellé jól illik egy pohár testes vörösbor. Ha szeretnénk gazdagabb ízt adni az ételnek, akkor főzés közben kevés babérlevelet vagy csípős paprikát is adhatunk hozzá.