Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pincepörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Pörkölt:

  • 1,5 kg csülök
  • 0,5 kg sertéshús
  • 2 darab sertésláb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír

Köret:

  • 1 kg burgonya
  • só
  • egész köménymag

Díszítés:

  • 4 darab erős paprika

Elkészítése

Előkészítés:

A csülköt alaposan megmossuk, majd csontvágó fűrésszel feldaraboljuk. A húsos részeket késsel vágjuk kisebb darabokra. A sertéslábakat megtisztítjuk, megperzseljük, majd forró vízben kefével alaposan átdörzsöljük, végül feldaraboljuk. A húst kb 3 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd azokat is apróra vágjuk.

Pörkölt:

A zsírt felforrósítjuk és a hagymát üvegesre dinszteljük rajta. Hozzáadjuk a feldarabolt körmöt, csülköt és húst, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Közepes lángon főzzük, amíg a húsok meg nem puhulnak.

Köret:

Amíg a pörkölt fő, addig meghámozzuk a burgonyát és hosszában negyedekre vágjuk. Sós, köménymagos vízben puhára főzzük.

Tálalás:

Az elkészült pincepörköltet a burgonyával együtt négy tányérra osztjuk. Tálaláskor erős paprikával díszítjük.

Tipp:

A pincepörkölt mellé jól illik egy pohár testes vörösbor. Ha szeretnénk gazdagabb ízt adni az ételnek, akkor főzés közben kevés babérlevelet vagy csípős paprikát is adhatunk hozzá.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pinceporkolt-2/