Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 kg köröm, farok 4 kg csülök 2 kg füstölt császár 3 kg borjú comb 4 kg sertés lapocka 5 kg hagyma, 3 fej fokhagyma 1 kg paprika 1 csípős hegyes zöldpaprika 0,5 kg paradicsom 0,5 kg sertészsír 20 dkg őrölt pirospaprika 3 dl darált, sós kápia paprika 3 dkg őrölt fekete bors 2 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.03.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 kg köröm, farok
  • 4 kg csülök
  • 2 kg füstölt császár
  • 3 kg borjú comb
  • 4 kg sertés lapocka
  • 5 kg hagyma,
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 kg paprika
  • 1 csípős hegyes zöldpaprika
  • 0,5 kg paradicsom
  • 0,5 kg sertészsír
  • 20 dkg őrölt pirospaprika
  • 3 dl darált, sós kápia paprika
  • 3 dkg őrölt fekete bors
  • 2 dkg őrölt kömény
  • 1 ek szárított, morzsolt kakukkfű
  • 0,5 ek szárított csombor (borsikafű)
  • 1 marék só
  • 10 kg krumpli


Elkészítése:

Minden hozzávalót előkészítettem, feldaraboltam, és az üstbe a következő sorrendben kerültek az alapanyagok:

Legalulra a csontok, arra a körmök. Meglocsoltam olvasztott zsírral, és összekavartam. Kicsit hagytam pörkölődni. Erre került a felszeletelt hagyma negyede, és annyi vízzel öntöttem meg, hogy éppen ellepje. Megsóztam kicsit, majd a füstölt hús, utána a csülök következett.

A darált, sózott paprikát is rátettem, majd az egészet beborítottam a maradék hagymával, a feldarabolt paprikával, és paradicsommal. Ismét sóztam rajta, a csombort és a kakukkfüvet rászórtam, kevés vizet is öntöttem még hozzá, majd 1 óráig főztem fedő alatt.

A borjú és a sertéshús csak 1 óra főzés után került hozzá. Újabb két óráig főztem, csak enyhe kavarással. Ekkor került az üstbe a szétnyomott fokhagyma.

A csontok alul garantálták a biztonságot a leragadás ellen! A csípős paprikát csak középen bevágtam, így került az üstbe. A húsa szétfőtt, a kocsányát a magokkal együtt kiemeltem az üstből. Az aromáját, enyhe csípősségét addigra átadta a pörköltnek.
Így minden szinte egyszerre főtt meg. A főzőléből keveset kivettem, elkevertem az őrölt paprikával, és a por alapú fűszerekkel, majd visszaöntöttem az üstbe. Megvártam, míg felforr, és a kockákra vágott krumpli is az üstbe került.

A krumpli megpuhulásáig együtt főtt.

[box style=”info”]A fenti mennyiség 60 főre elegendő, amennyiben kevesebb főre készül, könnyedén leoszthatók a hozzávalók. [/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is