Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pirított ganca recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya
  • só
  • liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • juhtúró
  • zsír
  • 10 dkg füstölt szalonna (vagy bacon apróra vágva)
  • 2 kanál tejföl (a tetejére)

Elkészítése

A burgonyát meghámozom, megmosom, és egyformára feldarabolom, majd felteszem sós vízben főni. Míg fő a burgonya, elkészítem a vöröshagymát. Karikára vágom, és kis olajon vagy zsíron megsütöm pirosra. Félre teszem, mert erre később lesz szükségem.

Egy másik lábast veszek elő, majd beleszűröm a megfőtt burgonya levét.

Krumpli törővel jól összetöröm a megfőtt burgonyát és visszahelyezem a tűzre.

Majd lisztet szórok a tetejére, amennyit felvesz, és folyamatosan öntöm hozzá a krumpli levet és kevergetem. Ennek a masszának jó sűrűnek kell lennie. Amikor pöfög akkor jó. A ganca készen is van.

A tepsit kizsírozom, majd zsíros kanállal beleszaggatom, közben adagolom hozzá a túrót és a bacont is. Sütőben jól lepirítom.

Tejföllel tálalom. Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/piritott-ganca/