Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Lecsós ételek

Pisto – Spanyol lecsó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 3 db kis cukkini 50 dkg burgonya 2 db kápia paprika 4 db paprika 3 db vöröshagyma 1 db padlizsán 6 db paradicsom 5 gerezd fokhagyma 1 ek füstölt pirospaprika 2 csipet kakukkfű 2 csipet rozmaring 2 csipet oregano 1 ek barna cukor 2 db babérlevél 1 kávéskanál cayenne bors só olívaolaj 8 db […]

Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 adag
LigetiK
Beküldte: 2016.07.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 3 db kis cukkini
  • 50 dkg burgonya
  • 2 db kápia paprika
  • 4 db paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • 1 db padlizsán
  • 6 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 ek füstölt pirospaprika
  • 2 csipet kakukkfű
  • 2 csipet rozmaring
  • 2 csipet oregano
  • 1 ek barna cukor
  • 2 db babérlevél
  • 1 kávéskanál cayenne bors
  • olívaolaj
  • 8 db tükörtojás a tálaláshoz


Elkészítése

A cukkinit, krumplit, paprikákat, padlizsánt, egyforma nagyságú kockára vágom. 4 db paradicsomot 2-3 percre forró vízbe mártom, lehúzom a bőrét, majd szintén kockára vágom. A vöröshagymát nagyobb, a fokhagymát apróbb kockára vágom.

Egy megfelelő méretű edényben olajat forrósítok, rádobom a vöröshagymát, megsózom és lassú tűzön 5 percig párolom.

Rádobom a krumplit, sózom és közepes tűzön újabb 5 percig párolom, majd hozzáadom a paprikákat, sózom, ezzel is 5 percig párolom.

Következik a cukkini és padlizsán, sózom, megszórom pirospaprikával, rádobom a kockára vágott paradicsomot, babérlevelet, a többi fűszert és fedő alatt 10-12 percig főzöm.

Ezalatt a maradék 2 db paradicsomot nagy lyukú reszelőn lereszelem, úgy hogy a bőrét nem reszelem bele (egyszerűen kireszelem a bőréből).

Végül hozzáadom a lereszelt paradicsomot, fokhagymát és fedő nélkül pár perc alatt összeforralom.

Tálaláshoz tükörtojást sütök a tetejére és az egészet aprított petrezselyemzölddel hintem meg.

[box style=”info”]Pisto a ratatouille (francia lecsó) spanyol változata és mint minden ételnek, ennek is sokféle kiváló változata van Spanyolországban. Tálalható önálló ételként, ilyenkor tükörtojást, vagy szeletelt füstölt sajtot tesznek a tetejére, vagy köretként húsokhoz, halakhoz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
LigetiK
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is