Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg marha lapocka, vagy nyak 25 dkg sertés dagadó 25 dkg bárányhús 1 kisebb vöröshagyma 1 kk szódabikarbóna só őrölt bors szárított, vagy friss kakukkfű 1 kk őrölt pirospaprika 1 dl csont alaplé, vagy szódavíz kevés étolaj Elkészítése: A húsokat kétszer ledaráljuk a hagymával együtt. Sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével (használnak hozzá […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Gasztropajti
Beküldte: 2015.06.30.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg marha lapocka, vagy nyak
  • 25 dkg sertés dagadó
  • 25 dkg bárányhús
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 kk szódabikarbóna
  • őrölt bors
  • szárított, vagy friss kakukkfű
  • 1 kk őrölt pirospaprika
  • 1 dl csont alaplé, vagy szódavíz
  • kevés étolaj


Elkészítése:

A húsokat kétszer ledaráljuk a hagymával együtt. Sóval, borssal, kevés kakukkfűvel, csont alaplével (használnak hozzá szódavizet is), őrölt pirospaprikával jól elkeverjük, alaposan összedolgozzuk, majd 30-35 órára lefóliázott edényben hűtőbe tesszük. Ezalatt a szódabikarbóna megpuhítja a rostokat, így a fűszerek könnyebben felszívódnak, ezzel teljes értékűvé téve a keverék ízét. Én megkóstolom mint a kolbászhúst, hiszen így érzem, szükséges-e valami még hozzá.

Ezután húspogácsákat formálunk belőle (kisebbeket mint a hamburger hús), majd rácson, kevés olajjal megkenve megsütjük. Készíthető grillen, faszénen, de tepsiben, rácson is.

Ha sütőlapon sütjük, tanácsos időnként olajjal megkenegetni, így nem ragad a sütőlaphoz!

A pljeskavicát kajmakkal, alvadt édes, de sózott, egyedi ízű tejtermékkel tálalják, de mivel Szerbia szerte éttermekben is felszolgálják, sült krumpli is illik hozzá köretként.

[box style=”info”]A csevapcsicsához hasonlóan ez is egy szerb étel. Annyiban különböznek egymástól, hogy míg a csevapot zúzott fokhagymával, a pljeskavicát nagyon apróra vágott, vagy darált vöröshagymával ízesítik. A csevapcsicsát apró kolbászkákra, a pljekavicát húspogácsára formázzuk. [/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szerb Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is