Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fasírtok, gombócok

Receptek marhából

Póréhagymás húsgombóc frissítő citromos mártásban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 800 g póréhagyma 400 g darált marhahús 60 g zsemlemorzsa 2 tojás 2 tk só 1 tk bors 3 ek olaj 2 ek citromlé 40 g vaj 1 ek liszt 1 ek cukor Elkészítése: A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és 2 dl vízben 15 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kiülni, és húsdarálón ledaráljuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
takacsniki
Beküldte: 2015.08.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 800 g póréhagyma
  • 400 g darált marhahús
  • 60 g zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 2 tk só
  • 1 tk bors
  • 3 ek olaj
  • 2 ek citromlé
  • 40 g vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 ek cukor


Elkészítése:

A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, nagy darabokra vágjuk, és 2 dl vízben 15 percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kiülni, és húsdarálón ledaráljuk.

A levét eltesszük, mert a mártásban felhasználjuk.

A húst a póréhagymával, a zsemlemorzsával, a tojásokkal, sóval és borssal alaposan összedolgozzuk, és kis gombócokat gyúrunk belőle.

A húsgombócokat a 3 ek olajon megsütjük.

A sütőszaftot a citromlével, vajjal, cukorral, sóval és borssal ízesítjük, megszórjuk a liszttel, felhígítjuk a póréhagyma levével, és kiforraljuk.

Beletesszük a mártásba a húsgombócokat és összemelegítjük.

[box style=”info”]Én tört krumplival szoktam tálalni, így az ízletes szaftnak egy cseppje sem vész kárba.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
takacsniki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is