Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pozsonyi rizottó recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg tarhonya
  • 10 dkg zöldborsó
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A húst felkockázzuk, a hagymát finomra aprítjuk, a petrezselymet felvágjuk.

Egy lábasban olajat hevítünk, megdinszteljük rajta a hagymát, majd levesszük a tűzről, meghintjük pirospaprikával, hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük ízlés szerint, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Lefedve, közepes lángon puhára főzzük.

A tarhonyát kevés olajon aranybarnára pirítjuk, majd felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi, megsózzuk, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.

A zöldborsót enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük.

A kész tarhonyát, a puhára főtt húst és a zöldborsót összekeverjük, hőálló tálba tesszük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt megolvad és kissé megpirul. Melegen tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pozsonyi-rizotto/