Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Prézlis karfiol nagymamám konyhájából recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:
1 nagyobb karfiol
zsemlemorzsa
olaj
só
tejföl

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd forró vízben kb. 5-7 perc alatt puhára főzzük. A zsemlemorzsát egy kis olajon megpirítjuk (vigyázzunk ne pirítsuk túl, mert keserű lehet) és összekeverjük a főtt karfiollal. Tetejére öntsünk tejföl és már fogyaszthatjuk is ízlés szerinti fűszerezéssel.

[box style=”info”]Fűszerezésnek az egyszerű sózást ajánlom. Jómagam a vízbe is szoktam tenni sót de inkább utólag sózom meg a biztonság kedvéért jobban. Valaki a prézlihez is kever sót. Só, bors, paprika és még sok más fűszer megállja a helyét. [/box]

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/prezlis-karfiol-nagymamam-konyhajabol/