Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Pulykahússal rakott spárga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ott törjük vagy vágjuk le, ahol roppan. Ha van pároló edényünk, a spárgát félpuhára pároljuk, ha nincs, sós vízben főzzük meg félig, ügyelve arra, hogy a spárga feje ne főjön szét. A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Sóval és borssal ízesítjük, és 15-20 percig […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.02.20.

Hozzávalók

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ott törjük vagy vágjuk le, ahol roppan. Ha van pároló edényünk, a spárgát félpuhára pároljuk, ha nincs, sós vízben főzzük meg félig, ügyelve arra, hogy a spárga feje ne főjön szét.

A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Sóval és borssal ízesítjük, és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk, amíg a hús teljesen megpuhul és kicsit megpirul. Közben a rizst sós vízben félig megfőzzük.

Egy kivajazott tepsibe egy réteg spárgát helyezünk, erre terítjük a félig megfőtt rizst, majd ráhalmozzuk a párolt pulykahúst. A tetejére a maradék spárgát rendezzük. Az egészet alaposan megkenjük tejföllel, hogy minden réteget jól befedjen.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a tejföl enyhén megpirul és az ízek összeérnek. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is