A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ott törjük vagy vágjuk le, ahol roppan. Ha van pároló edényünk, a spárgát félpuhára pároljuk, ha nincs, sós vízben főzzük meg félig, ügyelve arra, hogy a spárga feje ne főjön szét.
A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Sóval és borssal ízesítjük, és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk, amíg a hús teljesen megpuhul és kicsit megpirul. Közben a rizst sós vízben félig megfőzzük.
Egy kivajazott tepsibe egy réteg spárgát helyezünk, erre terítjük a félig megfőtt rizst, majd ráhalmozzuk a párolt pulykahúst. A tetejére a maradék spárgát rendezzük. Az egészet alaposan megkenjük tejföllel, hogy minden réteget jól befedjen.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a tejföl enyhén megpirul és az ízek összeérnek. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!