Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykahússal rakott spárga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg spárga
  • 60 dkg darált pulykahús
  • 30 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors
  • étolaj
  • 4 dl tejföl
  • 5 dkg vaj

Elkészítése

A hagymát apróra vágjuk. A spárga végeit ott törjük vagy vágjuk le, ahol roppan. Ha van pároló edényünk, a spárgát félpuhára pároljuk, ha nincs, sós vízben főzzük meg félig, ügyelve arra, hogy a spárga feje ne főjön szét.

A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Sóval és borssal ízesítjük, és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk, amíg a hús teljesen megpuhul és kicsit megpirul. Közben a rizst sós vízben félig megfőzzük.

Egy kivajazott tepsibe egy réteg spárgát helyezünk, erre terítjük a félig megfőtt rizst, majd ráhalmozzuk a párolt pulykahúst. A tetejére a maradék spárgát rendezzük. Az egészet alaposan megkenjük tejföllel, hogy minden réteget jól befedjen.

Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 percig sütjük, amíg a tejföl enyhén megpirul és az ízek összeérnek. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pulyakahussal-rakott-sparga/