Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulyka brassói aprópecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykahús (felsőcomb, mell)
  • 1 kg burgonya
  • 1 vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 2 kk őrölt fűszerkömény
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint


Elkészítése:

A burgonyát megfőzöm héjában, a húst apró kockákra vágom, a vöröshagymát felkockázom, és a zsíron megdinsztelem.

Félrehúzom a tűzről, megszórom pirospaprikával, borssal, sóval és őrölt köménnyel. Rádobom a húst, elkeverem, és addig pirítom, amíg a hús megpuhul.

Ha a krumpli megfőtt, lehéjazom, apró kockákra vágom, és az áttört fokhagymával együtt a húshoz adom. Ha szükséges, még sózom.

Jól elkeverem, pár percig összemelegítem, és tálalom.

Friss fejes salátát vagy savanyúságot kínálok mellé.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pulyka-brassoi-apropecsenye/