Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Töltött paprika

Pulykahússal töltött paprika vörösboros paradicsomszósszal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 10 tv paprika 0,5 kg darált pulykahús (legjobb az olcsó nyesedék) 1 közepes fej vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 0,5 bögre rizs 1 púpos kk őrölt csemege paprika 1 tojás só őrölt bors 1-2 szál szárzeller nagyon apróra vágva 5 nagyobb hámozott paradicsom 200 ml paradicsomszósz 2 dl édes vörösbor 1,5 ek liszt a rántáshoz […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Gasztropajti
Beküldte: 2015.10.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 10 tv paprika
  • 0,5 kg darált pulykahús (legjobb az olcsó nyesedék)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 bögre rizs
  • 1 púpos kk őrölt csemege paprika
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • 1-2 szál szárzeller nagyon apróra vágva
  • 5 nagyobb hámozott paradicsom
  • 200 ml paradicsomszósz
  • 2 dl édes vörösbor
  • 1,5 ek liszt a rántáshoz
  • 6-700 g burgonya
  • kevés étolaj


Elkészítése:

A paprikákat kicsumázzuk, hegyét levágjuk, megmossuk, és lecsöpögtetjük.

A darált pulykahúsból, sóból, őrölt borsból, reszelt vöröshagymából, szétnyomott fokhagymából, előfőzött rizsből és tojásból kikeverjük a tölteléket, és jól összedolgozzuk.

A paprikákat lazán megtöltjük. Nem kell keményre, mert a rizs dagad a töltelékben (bár előfőzve kevésbé, mint más esetben), és elrepesztheti a paprikákat.

A paradicsomokat hámozzuk meg! Ezt úgy a legegyszerűbb, hogy a csumáját kivágjuk, majd a másik végén kereszt alakban bevágjuk, és 1 percre forró vízbe mártjuk. Mikor beráncosodik a héja, kivehetjük a vízből. Ha meghűlt, a héja könnyen lehúzható róla.

Nagyobb edényben enyhén sós vízben tegyük fel a megtöltött paprikákat főni. A nagyon apróra vágott szárzellert és a hámozott, negyedekbe vágott paradicsomot is adjuk hozzá. Miután ezeket is az edénybe tettük, annyi vízzel öntsük fel, amennyi éppen ellepi. A szárzellert helyettesíthetjük reszelt zellergumóval is, mert a paradicsom és a zeller kiemelik egymás ízeit.

A paradicsom húsa szétfő, gazdagítja a később készítendő mártás ízét, javítva annak állagát. Közben a megtisztított, kockára, vagy hasábokra vágott krumplit külön edényben, enyhén sós vízben főzzük meg, majd szűrjük le.

Készítsünk rántást kevés olajból, lisztből, keverjük el kevés őrölt pirospaprikával, öntsük hozzá a paradicsomszószt és az édes bort, majd keverjük csomómentesre.

Öntsük hozzá az így elkészített mártást a paprikákhoz, és forraljuk össze.

[box style=”info”]Egyes tájakon úgy készítik a töltött paprikát, hogy csak sós vízben főzik meg a paprikákat a töltelékkel együtt, van ahol húsgombócokkal is, és külön készítik el hozzá a mártást. Csak a tálaláskor találkoznak ismét a tányéron a krumpli, a paprika, és a paradicsomszósz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Gasztropajti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is