Hozzávalók:
- 70 dkg pulykacomb filé
- 2 ek zsír, vagy olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 ek pirospaprika
- őrölt bors
- só
Elkészítése:
A pulykacombot alaposan megmossuk, a vizet leitatjuk róla, majd felkockázzuk.
A vöröshagymát apróra kockázzuk és a zsíron megpároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt paprikát, a négybe vágott paradicsomot (télen használhatunk lecsót) és puhára pároljuk.
Rádobjuk a felkockázott húst és addig pirítjuk, míg ki nem fehéredik. Ekkor sóval, borssal, pirospaprikával megszórjuk és lefedve addig pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz. Ügyeljünk rá, hogy az elfőtt levet vízzel mindig pótoljuk, illetve időnként keverjük át.
[box style=”info”]Medvehagymás gnocchival kínáltam, de párolt rizs, vagy kifőtt tészta is tökéletes köret hozzá.[/box]