Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Mindent bele egytálételek

Pulyka

Szárnyas receptek

Pulykaragu parmezános-fenyőmagvas gombóccal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pulykaragu különlegességét a gazdag, zöldséges-pesztós alap és a tetejére sült, parmezános-fenyőmagvas gombócok adják. Ez az étel nemcsak laktató, hanem látványos fogás is, amelyet egy ünnepi ebédre vagy családi alkalomra bátran elkészíthetünk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

A gombóchoz

Elkészítése

Ragu elkészítése

A pulykamellet nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon elősütjük, és félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra tesszük a kockázott szalonnát, majd néhány perc után hozzáadjuk az apróra vágott zellert, újhagymát és a vöröshagymát. 8–10 percig pároljuk.

Ezután megszórjuk liszttel, kevergetve további 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog, majd hozzáadjuk a húsleves alaplevet. Visszatesszük a húst, beledobjuk a babérleveleket, és fedő alatt kb. 40 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Ha megfőtt, hozzáadjuk a zöldborsót, a csíkokra vágott szárított paradicsomot, a pestót és az aprított bazsalikomot.

Gombóc készítése

A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sütőporral, majd belekeverjük a reszelt parmezánt. Körülbelül 150 ml vízzel lágy, de formázható tésztát készítünk. Kis gombócokat formázunk, a tetejüket megszórjuk fenyőmaggal.

Összeállítás és sütés

A gombócokat a ragu tetejére helyezzük, megszórjuk a maradék fenyőmaggal. Az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük, amíg a gombócok szép aranyszínt kapnak.

Köret nélkül is laktató, de friss, ropogós fehér kenyérrel is kiválóan fogyasztható.

Tipp

A gombóc tésztájába keverhetünk friss aprított petrezselymet vagy egy kevés fokhagymaport is, így még karakteresebb ízt kap. Ha szeretnénk, a pestót helyettesíthetjük medvehagymás vagy rukkolás változattal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is