Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykaragu parmezános-fenyőmagvas gombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg pulykamell
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 1 db hagyma
  • 3 szál szárzeller
  • 1 csomag újhagyma
  • 4 evőkanál liszt
  • 200 ml fehér bor
  • 1 liter húsleves alaplé
  • 3 db babérlevél
  • 20 dkg fagyasztott zöldborsó
  • 1 maréknyi aszalt paradicsom
  • 1 kis üveg pesto
  • 1 csokor bazsalikom

A gombóchoz

  • 15 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 5 dkg fenyőmag

Elkészítése

Ragu elkészítése

A pulykamellet nagyobb darabokra vágjuk, majd kevés olívaolajon elősütjük, és félretesszük. A serpenyőben visszamaradt zsiradékra tesszük a kockázott szalonnát, majd néhány perc után hozzáadjuk az apróra vágott zellert, újhagymát és a vöröshagymát. 8–10 percig pároljuk.

Ezután megszórjuk liszttel, kevergetve további 2 percig pirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Addig főzzük, amíg az alkohol elpárolog, majd hozzáadjuk a húsleves alaplevet. Visszatesszük a húst, beledobjuk a babérleveleket, és fedő alatt kb. 40 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

Ha megfőtt, hozzáadjuk a zöldborsót, a csíkokra vágott szárított paradicsomot, a pestót és az aprított bazsalikomot.

Gombóc készítése

A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a sütőporral, majd belekeverjük a reszelt parmezánt. Körülbelül 150 ml vízzel lágy, de formázható tésztát készítünk. Kis gombócokat formázunk, a tetejüket megszórjuk fenyőmaggal.

Összeállítás és sütés

A gombócokat a ragu tetejére helyezzük, megszórjuk a maradék fenyőmaggal. Az egészet 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük, amíg a gombócok szép aranyszínt kapnak.

Köret nélkül is laktató, de friss, ropogós fehér kenyérrel is kiválóan fogyasztható.

Tipp

A gombóc tésztájába keverhetünk friss aprított petrezselymet vagy egy kevés fokhagymaport is, így még karakteresebb ízt kap. Ha szeretnénk, a pestót helyettesíthetjük medvehagymás vagy rukkolás változattal is.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pulykaragu-parmezanos-fenyomagvas-gomboccal/