Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykás-padlizsános rakott tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 35 dkg pulykamell filé
  • 1 darab padlizsán
  • 20 dkg penne tészta
  • 3 szelet paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 8 darab koktél paradicsom
  • 20 dkg reszelt sajt (mozzarella, füstölt karaván, parmezán)
  • 2 dl tejszín
  • diónyi vaj + a tepsi kikenéséhez
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál pulyka fűszerkeverék (tartósítószermentes)
  • frissen facsart citromlé
  • 0,5 dl fehérbor
  • őrölt bors

Elkészítése

A pulykamellet megmossuk, lecsepegtetjük róla a vizet és csíkokra vágjuk, majd beszórjuk a fűszerkeverékkel, sóval, borssal, ráöntünk egy evőkanál olívaolajat, jól összeforgatjuk és állni hagyjuk 15 percig.

Meghámozunk egy padlizsánt, kis kockákra felvágjuk, sózzuk, facsarunk rá egy kis citromlevet (hogy ne barnuljon meg a padlizsán) és hagyjuk állni 10-15 percig.

Feldarabolunk egy kisebb hagymát, a paprikát és a paradicsomokat.

Kifőzzük a tésztát a szokásos módon.

Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és elősütjük a padlizsán darabokat, majd kiszedjük egy tányérra.

A forró serpenyőben megpirítjuk a pulykamellet, majd rátesszük a vajat, hagymát, paprikát, megsózzuk és együtt pirítjuk, réteszünk néhány szelet paradicsomot, ráöntjük a bort és egy-két percig pároljuk.

A kivajazott tepsibe tesszük a megfőtt tészta felét, rátesszük a húsdarabokat, a padlizsánt, majd rátesszük a tészta másik felét és megszórjuk gazdagon reszelt sajttal.

Ráöntjük a tejszínt, a tetejére teszünk néhány szelet paradicsomot és erre szórjuk a parmezánt. Betesszük a sütőbe, amikor kezd megpirulni a teteje, ráborítunk egy alufóliát és tovább sütjük ameddig szép szint kap, a sütési idő 25 perc volt.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pulykas-padlizsanos-rakott-teszta/