Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pulykaszárnyas egytál parázsburgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 darab egész pulykaszárny
  • 3 evőkanál zsír (nálunk kacsa)
  • 2 kg parázsburgonya
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése

A pulykaszárnyat kettévágom.

Egy tepsit veszek elő, beleteszem az olvasztott zsírt, ráhelyezem a megmosott burgonyát. Rászóróm a felaprított szalonnát, a felaprított fokhagymát, majd ráteszem a húsokat és fűszerezem sóval, borssal és a szárnyas fűszerrel.

A tepsit alufóliával letakarom és a sütőbe teszem 200 fokra. 75 perc múlva leveszem a fóliát és ha látom, hogy a szárny több helyen nyílik szét, akkor puha és visszateszem már nagyobb fokozaton pirulni fólia nélkül.

Kb 10 perc múlva átforgatom a krumplikat és a husikat is. Újabb 10 perc után készen is van.

Ha a pulyka fiatal volt és jól dolgoztunk, akkor a husi belül puha, könnyen lejön a csontról, kívűl pedig piros.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/pulykaszarnyas-egytal-parazsburgonyaval/