Elkészítése
Hozzávalók:
- 1,5 kg pulykazúza
- 2 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zöldpaprika
- 1 nagyobb paradicsom
- kevés só
- frissen őrölt bors
- kevés csilipehely
- 1 kk őrölt pirospaprika
- kevés étolaj
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, kevés zsiradékon megdinszteljük, megsózzuk. A megmosott, átvizsgált, feldarabolt zúzát hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
Belerakjuk a felaprított paprikát és az apróra vágott paradicsomot. Annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd fedő alatt főzzük.
Megpaprikázzuk, kevés csilipelyhet, valamint zúzott fokhagymát teszünk hozzá, és frissen borsot őrlünk rá. A zúza puhulásáig főzzük.
[box style=”info”]Galuskával, de tésztával is tálalható. A tejfölt se felejtsük mellőle![/box]

