Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lecsós ételek

Rácos hús

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A nyers, megtisztított és karikákra vágott burgonyát egy olajjal kikent mély tűzálló tálba öntjük, majd enyhén megsózzuk. A karikákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát a burgonya tetejére terítjük (ha mirelitből készítjük, még fagyottan vágjuk fel), majd az egészet beborítjuk karikákra vágott vöröshagymával. Ezt követően a kicsontozott, kiklopfolt, és jól besózott hússzeletekkel fedjük be az ételt. Meleg […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.11.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A nyers, megtisztított és karikákra vágott burgonyát egy olajjal kikent mély tűzálló tálba öntjük, majd enyhén megsózzuk. A karikákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát a burgonya tetejére terítjük (ha mirelitből készítjük, még fagyottan vágjuk fel), majd az egészet beborítjuk karikákra vágott vöröshagymával. Ezt követően a kicsontozott, kiklopfolt, és jól besózott hússzeletekkel fedjük be az ételt.

Meleg sütőben, eleinte lefedve, körülbelül egy órán át sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon. A fordítás során néhány hagymakarikát a hús tetejére is tehetünk, hogy még ízletesebb legyen.

Tálalás előtt öt perccel az egészet tejföllel leöntjük, majd erős lángon a tetejét megpirítjuk, hogy szép aranybarna legyen.

Alternatív elkészítési mód:

Ha főtt burgonyát és egyben megsütött, felszeletelt karajt használunk, a rácos hús gyorsabban elkészül. A tejföllel leöntött húsra olajat locsolunk, majd 15-20 percig sütjük a sütőben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is