A nyers, megtisztított és karikákra vágott burgonyát egy olajjal kikent mély tűzálló tálba öntjük, majd enyhén megsózzuk. A karikákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát a burgonya tetejére terítjük (ha mirelitből készítjük, még fagyottan vágjuk fel), majd az egészet beborítjuk karikákra vágott vöröshagymával. Ezt követően a kicsontozott, kiklopfolt, és jól besózott hússzeletekkel fedjük be az ételt.
Meleg sütőben, eleinte lefedve, körülbelül egy órán át sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon. A fordítás során néhány hagymakarikát a hús tetejére is tehetünk, hogy még ízletesebb legyen.
Tálalás előtt öt perccel az egészet tejföllel leöntjük, majd erős lángon a tetejét megpirítjuk, hogy szép aranybarna legyen.
Alternatív elkészítési mód:
Ha főtt burgonyát és egyben megsütött, felszeletelt karajt használunk, a rácos hús gyorsabban elkészül. A tejföllel leöntött húsra olajat locsolunk, majd 15-20 percig sütjük a sütőben.