Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rácos hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet sertéskaraj
  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg zöldpaprika
  • 25 dkg paradicsom (télen 1 csomag mélyhűtött lecsó)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olaj
  • só

Elkészítése

A nyers, megtisztított és karikákra vágott burgonyát egy olajjal kikent mély tűzálló tálba öntjük, majd enyhén megsózzuk. A karikákra vágott paradicsomot és zöldpaprikát a burgonya tetejére terítjük (ha mirelitből készítjük, még fagyottan vágjuk fel), majd az egészet beborítjuk karikákra vágott vöröshagymával. Ezt követően a kicsontozott, kiklopfolt, és jól besózott hússzeletekkel fedjük be az ételt.

Meleg sütőben, eleinte lefedve, körülbelül egy órán át sütjük. Félidőben megfordítjuk a húst, hogy mindkét oldala egyenletesen piruljon. A fordítás során néhány hagymakarikát a hús tetejére is tehetünk, hogy még ízletesebb legyen.

Tálalás előtt öt perccel az egészet tejföllel leöntjük, majd erős lángon a tetejét megpirítjuk, hogy szép aranybarna legyen.

Alternatív elkészítési mód:

Ha főtt burgonyát és egyben megsütött, felszeletelt karajt használunk, a rácos hús gyorsabban elkészül. A tejföllel leöntött húsra olajat locsolunk, majd 15-20 percig sütjük a sütőben.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/racos-hus/