Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott finomságok

Rakott bimbóskel

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg bimbóskel 25 dkg főtt rizs 40 dkg darált hús 450 g tejföl 2 tojás 1 fej vöröshagyma 1 mk pirospaprika A tetejére: 10 dkg reszelt sajt A tál kenéséhez: 1 ek vaj zsemlemorzsa a szóráshoz Elkészítése: A rizst sós vízben kifőzzük. A bimbóskelt enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.11.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg bimbóskel
  • 25 dkg főtt rizs
  • 40 dkg darált hús
  • 450 g tejföl
  • 2 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 mk pirospaprika

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

A tál kenéséhez:

  • 1 ek vaj
  • zsemlemorzsa a szóráshoz


Elkészítése:

A rizst sós vízben kifőzzük.

A bimbóskelt enyhén sós vízben roppanósra főzzük.

A vöröshagymát apróra vágjuk.

A hagymát étolajon megpirítjuk, pirospaprikával meghintjük, pici vízzel felengjük, majd rátesszük a húst, ízlés szerint adunk hozzá borsot és puhára pároljuk.

A tejfölbe belekeverjük a tojásokat és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy hőálló tálat vagy tepsit kivajazunk, majd zsemlemorzsával megszórjuk. Rétegezzük a hozzávalókat: bimbóskel, erre rizs, húsos ragu, majd tejföllel meglocsoljuk. Addog folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak.

Arra figyeljünk, hogy a tetejére rizs kerüljön, majd végül tejföllel vastagon lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is