Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 nagy fej brokkoli 50 dkg darálthús olaj só, bors 1 fej vöröshagyma 10 dkg rizs megpárolva 1 tk pirospaprika 2 gerezd fokhagyma 5 dl tejföl 2 egész tojás kevés szerecsendió 10 dkg sajt reszelve vaj és zsemlemorzsa a tepsihez Elkészítése: A brokkolit rózsárira szedjük és előfőzzük, majd leszűrjük. Egy sütőtálat vagy tepsit kivajazunk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
65 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2017.10.22.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 50 dkg darálthús
  • olaj
  • só, bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg rizs megpárolva
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 egész tojás
  • kevés szerecsendió
  • 10 dkg sajt reszelve
  • vaj és zsemlemorzsa a tepsihez


Elkészítése:

A brokkolit rózsárira szedjük és előfőzzük, majd leszűrjük.

Egy sütőtálat vagy tepsit kivajazunk. Megszórunk zsemlemorzsával, majd belerakjuk a brokkolit.

Az olajat egy serpenyőben felhevítjük és az apróra vágott hagymát lepirítjuk rajta. Pirospaprikával megszórjuk, majd a darált húst beleforgatva jól összekeverjük. Mintha pörköltet készítenénk. A fokhagymát zúzzuk össze és így adjuk hozzá, majd sózzuk, borsozzuk meg. Pároljuk 15 percig és ha szükséges öntsünk rá kevés vizet.

A párolt rizst halmozzuk a brokkolira, majd a pörköltet is terítsük el rajta.

A tejölbe keverjük a tojásokat, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Öntsük rá a brokkolira, hogy mindenhol befedje. Reszelt sajttal szórjuk meg és kevés morzsát a tetejére is szórjunk.

Előmelegített sütőbe tolva 180 fokon 25 perc alatt süssük meg.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is