Elkészítése
Hozzávalók:
- 80 dkg héjában megfőzött burgonya
- só
- 1 ek étolaj
- 15 dkg virsli
- 6 keményre főzött tojás
- 450 g tejföl
- 1 mk ételízesítő
- 1 nyers tojás
- zsemlemorzsa és folyékony margarin
Elkészítése:
A megfőtt burgonyáról a héját lehúzzuk, majd vékonyabb karikákra szeleteljük.
A tejfölt nyers tojással és az ételízesítővel összekeverjük.
A megfőtt tojásokat megpucoljuk és tojásszeletelőn felszeljük. A virslit is felszeljük.
A tepsit folyékony Rmargarinnal kikenjük, zsemlemorzsával megszórjuk. Jöhet az összeállítás: burgonya, virsli karikák, tojás szeletek, a tejföl 1/3-a. Folytatjuk a rétegezést. A tetejére burgonya kerüljön.
Meglocsoljuk a tetejét a maradék tejföllel és folyékony margarinnal.
Mi házi savanyúsággal fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

