Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Rakott burgonya főtt tarjával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 2 kg burgonya 6 tojás 30 dkg főtt tarja 15 dkg füstölt, húsos szalonna, apróra vágva vaj zsemlemorzsa A szószhoz: 2 tojás 7 dl tejföl só bors 5 dkg vaj Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és megtisztítom mindegyiket. Egy jénai tálat vajjal kikenek, morzsával megszórom. A karikára vágott burgonyával kirakom, […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kalla58
Beküldte: 2015.02.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • 6 tojás
  • 30 dkg főtt tarja
  • 15 dkg füstölt, húsos szalonna, apróra vágva
  • vaj
  • zsemlemorzsa

A szószhoz:

  • 2 tojás
  • 7 dl tejföl
  • bors
  • 5 dkg vaj


Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és megtisztítom mindegyiket.

Egy jénai tálat vajjal kikenek, morzsával megszórom. A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás és a tarja.

A tejfölt a tojásokkal, sóval és borssal összekeverem és öntök rá az öntetből. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja következik, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem. A szósz maradékával leöntöm úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Morzsával megszórom a tetejét és vajdarabkákat teszek rá. A maradék szalonnát a tetején elosztom.

Hideg sütőbe teszem és 180 fokon sütöm, míg szépen megpirul a teteje.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is