Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 6 tojás
- 30 dkg főtt tarja
- 15 dkg füstölt, húsos szalonna, apróra vágva
- vaj
- zsemlemorzsa
A szószhoz:
- 2 tojás
- 7 dl tejföl
- só
- bors
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm és megtisztítom mindegyiket.
Egy jénai tálat vajjal kikenek, morzsával megszórom. A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás és a tarja.
A tejfölt a tojásokkal, sóval és borssal összekeverem és öntök rá az öntetből. Ezután megint burgonya, tojás és főtt tarja következik, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem. A szósz maradékával leöntöm úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Morzsával megszórom a tetejét és vajdarabkákat teszek rá. A maradék szalonnát a tetején elosztom.
Hideg sütőbe teszem és 180 fokon sütöm, míg szépen megpirul a teteje.