Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db csülök
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • 1,5 kg burgonya
  • majoránna

Szószhoz

  • 0,5 liter tejföl
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • só
  • bors
  • 1 db tojás
Rakott csülök

Elkészítése

A csülköt vízben, vöröshagymával, fokhagymagerezdekkel és ételízesítővel készre főzzük. Amikor megfőtt, kiszedjük, kicsontozzuk, és apróbbra daraboljuk. Majorannával vagy más fűszerekkel ízesítjük.

A hagymákat és a fokhagymákat is kiszedjük a főzővízből, feldaraboljuk, majd összekeverjük a csülökkel.

A burgonyát sós vízben egészben megfőzzük, majd meghámozzuk.

A sütés előkészítése

Kivajazunk egy tepsit, a meghámozott krumplikat felszeleteljük, és a felét az aljára tesszük. Erre halmozzuk a csülökdarabokat, majd a maradék krumplival befedjük.

A szósz elkészítése

A tejfölt elkeverjük a zúzott fokhagymával, sóval, borssal és egy tojással. Ezt a keveréket a krumpli tetejére öntjük.

Sütés

A tepsit 200 fokos sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.

https://receptneked.wps.hu/egytaletelek/rakott-csulok/